Ομιλητές 2018


Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Media Partner του Global Game Jam [Athens] 2018

 
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας τόπος πολιτισμού που φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις όλου του καλλιτεχνικού φάσματος, από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά έως την ψηφιακή και υβριδική τέχνη και τα γράμματα. Αποστολή μας είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εξερεύνηση των ορίων μεταξύ επιστημών, τέχνης και κοινωνίας, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.
 

Ηρακλής Παπαθεοδώρου

Ο Ηρακλής Παπαθεοδώρου εργάζεται στο τμήμα Ψηφιακής Ανάπτυξης στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Προηγουμένως έχει εργαστεί ως Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΕΜΠ), είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε μέσα από startups στο χώρο του design, του web development, και της αρχιτεκτονικής.

 

Πρόδρομος Τσιαβός
Head of Digital Development at the Onassis Cultural Centre and a Senior Research Fellow at The Media Institute (TMI), London

He is currently advising Athena Research Centre on legal and ethical aspects of data science and is teaching Legal and Ethical Aspects of Data Science at the Athens University of Economics and Business. Prodromos has worked for the National Hellenic Research Foundation (National Documentation Centre), the European Commission, Oslo University and the London School of Economics and Political Science (LSE). He read law and Information Systems in Athens and London and holds a PhD in Law and Information Systems from the LSE. Prodromos has worked as an adviser for the Greek Ministry of Infrastructure, Transport and Networks, the Special Secretary for Digital Convergence, as well as public sector bodies and private companies in the cultural and creative industries. He has over 120 publications and talks on legal and business aspects of open technologies, digital content and IPR management. Prodromos is the Chair of the Administrative Council of the Greek Industrial Property Organisation (OBI) and of the Supervisory Board of the European Patent Academy (EPA).

Τίτλος: Go Ahead, Make my game!
Προγράμματα, Εργαστήρια και Διαλέξεις για Game Developers στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για το 2018: η γνώμη σου μετράει

Περίληψη:
Σκοπός της σύντομής μας ομιλίας είναι να μοιραστούμε τον ψηφιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για το 2018 και 2019, ειδικά σε θέματα που αφορούν σε game developers και δημιουργικούς προγραμματιστές, και να ακούσουμε τη γνώμη σας για το τι θα θέλατε να δείτε τόσο σε επίπεδο προγράμματος (ποιόν θα θέλατε να δείτε) όσο και εξοπλισμού που θα θέλατε να είναι διαθέσιμο στο κοινό (με τι θα θέλατε να παίξετε). Από εργαστήρια για τις τάσεις στο game development σήμερα σε τεχνολογικό και επιχειρηματικό επίπεδο, μέχρι εργαστήρια σε συγκεκριμένες τεχνολογίες (VR/ AR/ MR) και τεχνικές (narrative, scenario, game play, interaction, alternate reality design), η Στέγη έχει ήδη πραγματοποιήσει και σχεδιάζει ένα πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο στο χώρο του gaming. Επιπλέον, από το 2018 θα λειτουργήσει ειδικός χώρος media lab προκειμένου να φιλοξενήσει game developing teams που θέλουν να δημιουργήσουν στο χώρο του critical και Indie Gaming, ενώ το hackathon της Στέγης για το 2018 (Hackathens) θα περιστρέφεται γύρω από την ανάπτυξη games που σχετίζονται με την Αθήνα.  Μέσα από την παρουσίαση μας ξεκινάμε μια συζήτηση για το πως μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα μας στις ανάγκες της ολοένα και επεκτεινόμενης κοινότητας των game developers και να βοηθήσουμε να την πάμε στην επόμενη πίστα.

 


Γιούλη Γιαννακαρίου
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής

Ως Δικηγόρος ασχολείται με ζητήματα του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου με εξειδίκευση στην Διανοητική Ιδιοκτησία ιδίως των νέων τεχνολογιών, στο δίκαιο του διαδικτύου, στο cybercrime και στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Το ερευνητικό της έργο αφορά την νομική φύση των δικαιωμάτων αισθητικών δημιουργιών και των εφαρμογών ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Έξω από τον χώρο της Νομικής επιστήμης, δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης παιχνιδιών. Είναι συνιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας GIFTED Hellas καθώς και συνιδρύτρια και συνδιοργανώτρια του Global Game Jam [Athens] για έκτη συνεχή χρονιά. Από την προηγούμενη δράση της προέκυψε η ανάγκη της προβολής της εγχώριας παραγωγής παιχνιδιών και ανέλαβε προτωβουλιές για την ίδρυση και διοργάνωση της GROW Games expo.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με το game design.

Τίτλος: 10 + 1 Μύθοι για την επιχειρηματικότητα στο game development - και όχι μόνο

Περίληψη:
Buzzwords και μύθοι. Παρανοήσεις και αποσαφηνίσεις σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στο χώρο του game development και όχι μόνο.

 


Renaldas Zioma

Technical Lead, Unity Technologies (official title: Graphics Foundation Lead, Unity Technologies)
 
He is focusing on improving overall quality, visuals and art workflows at Unity. Before graphics, he led iOS and Mobile development and occasionally worked on realtime demos such as "Teleporter", "Doll", "Butterfly Effect" and "The Chase". Prior to joining Unity he worked at DICE/EA on Frostbite engine.
He is well acquainted with Demoscene (coded for Amiga, PC and PlaystationPortable and once even wrote 1Kb intro) and Game Jam movement (hosted one of the very early Game Jams in the world in 2002 in Lithuania).
He is participating in Global Game Jams since 2009 and he is very proud that Unity is one of the main global sponsors!
 

Title: Getting the most of Unity at Game Jams - advices from Unity developer

Abstract:
How to quickly write custom shaders, build scenes procedurally and use Image Effects to improve look without much effort.

 

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ